A R H I V A

Saw IV - 2007
Tocmai când publicul credea că nu va mai auzi despre dementul ucigaş Jigsaw (Tobin Bell), iată că apare Saw 4, cu ale sale capcane legendare (...) Citiţi tot articolul!




Goodbye Bafana - 2007
Un film care merită văzut, un exemplu de umanism, o lecţie de viaţă şi un mesaj optimist axat în jurul ideii credinţei în propriile idei călăuzitoare pe cărarea atât de întortocheată a vieţii (...) Citiţi tot articolul!



Elizabeth: The Golden Age - 2007
În Elizabeth: The Golden Age, povestea se concentrează în două direcţii: între relaţia Elisabetei (Cate Blanchett) cu Sir Walter Raleigh (Clive Owen) şi conflictele sale cu Spania catolică, hotărâtă să încheie domnia ei protestantă (...) Citiţi tot articolul!


The Game Plan - 2007
Jucătorul de fotbal american Joe Kingman (Dwayne “The Rock” Johnson) este cunoscut ca fiind unul din cei mai duri jucători de pe teren. Echipa sa, Boston Rebels vrea să câştige mult aşteptatul campionat (...) Citiţi tot articolul!



American Gangster - 2007
Regizorul Ridley Scott împleteşte această poveste în jurul unui traficant de droguri din Harlem care strecoară heroina în ţară, ascunzând-o în sicriele soldaţilor americani, ucişi în războiul din Vietnam (...) Citiţi tot articolul!

PICĂTURA CINEFILULUI - Psycho, 1960

Inspirat dintr-un roman de Robert Bloch, filmul redă cazul patologic al unui băiat care ucide travestit în mama sa moartă de multă vreme. Respectând o lege de fier a creaţiei sale, Hitchcock porneşte de la o aparenţă de normalitate sub care descoperă anormalul. “Cu Psycho am izbutit să-i dirijez pe spectatori ca şi cum aş fi cântat la orgă” (A. Hitchcock). “Construit ca “Infernul” lui Dante, în cercuri concentrice, din ce în ce mai strânse şi mai profunde, fiecare plan este o lecţie de regie prin precizia, rigoarea şi frumuseţea lui” (Ph. Demonsablon).





Psycho - antologica scenă "crima de sub duş" preluată de zeci de filme horror.

Publicat de Kralizec © subs.ro
[sursa: "Secolul cinematografului"]