6 Films to Keep You Awake: To Let - 2006

6 Films to Keep You Awake: To Let (Películas para no dormir: Para entrar a vivir - titlu original) este regizat de Jaume Balagueró şi face parte din ambiţioasa mini-serie horror spaniolă (comparabilă cu producţia americană Masters of Horror) produsă de Telecinco şi Filmax, coordonată de către Narciso Ibańez Serrador. Celelalte episoade au fost realizate de Alex de la Iglesia, Enrique Urbizu, Mateo Gil, Paco Plaza şi de însuşi Ibańez Serrador.

Clara o tânără asistentă iese din tura de noapte de la spital şi este aşteptată de iubitul ei Mario cu care este gravidă, pentru ca acesta să-i dea vestea cea mare că în sfârşit a găsit un anunţ cu o locuinţă de închiriat care de data asta pare a fi perfectă. Largă, luminoasă, trei camere, baie, toaletă de serviciu, şi bucătărie complet echipată. Conduc toată ziua maşina printr-o ploaie torenţială, pentru a ajunge la adresa respectivă care-i conduce într-un loc părăsit şi destul de sinistru. Sunt nevoiţi să facă pasul acesta pentru că au vândut apartamentul cel vechi şi acum nu mai au unde să locuiască. Aşa că până acum au mai văzut zeci de apartamente în căutarea unei locuinţe mai mari, iar agentul imobiliar, o femeie, i-a prevenit că acest apartament este... special.




6 Films to Keep You Awake: To Let - trailer

Primele impresii însă nu sunt bune. La fel ca majoritatea imobilelor din zonă, casa pare a fi părăsită, plină numai de lucruri veci şi folosite pe care locatarii le-au abandonat. Ceea ce pare şi mai ciudat este că pretutindeni în tot imobilul se află bucăţi de manechine împrăştiate. Clara şi Mario nu o refuză pe agenta imobiliară, şi din politeţe acceptă să arunce totuşi o privire în apartamentul care le este oferit la etajul trei al imobilului. Liftul nu funcţionează tocmai acum în ziua vizitei, aşa că o iau pe scări şi odată intraţi în apartament ajung în capcană. De aici porneşte o acţiune de gen tip Horror. Întregul imobil este o închisoare a groazei, pe care o păzeşte o singură persoană, agentul imobiliar, o proprietăreasă diabolică.

Filmul este... las la atitudinea voastră. Ca parte negativă, ceea ce uneori pare prea enervant este întrebarea care tot mereu îţi vine în minte în timpul vizionării: Cum poate un bărbat să fie chiar aşa de pămpălău în faţa unei femei, mai ales când asta nu este în floarea vârstei? Dar hai să zicem că aşa se întâmplă în multe cazuri în filme de acest gen, probabil tocmai pentru a enerva pe cel ce vizionează. (În paranteză spun, am vizionat filmul Duplex (2003) care, la fel, m-a enervat la culme, asemănându-se cu filmul acesta, diferenţa fiind genul. Acela este comedie.


6 Films to Keep You Awake: To Let
Producţie: Spain, 2006
Gen: Horror / Thriller
Regia: Jaume Balagueró
Distribuţia: Macarena Gómez, Nuria González, Adrià Collado
Descarcă aici ---> Subtitrare 6 Films to Keep You Awake: To Let

Publicat de Ţuky69 © subs.ro Team

Comentarii pe forumul subs.ro

PICĂTURA CINEFILULUI - Psycho, 1960

Inspirat dintr-un roman de Robert Bloch, filmul redă cazul patologic al unui băiat care ucide travestit în mama sa moartă de multă vreme. Respectând o lege de fier a creaţiei sale, Hitchcock porneşte de la o aparenţă de normalitate sub care descoperă anormalul. “Cu Psycho am izbutit să-i dirijez pe spectatori ca şi cum aş fi cântat la orgă” (A. Hitchcock). “Construit ca “Infernul” lui Dante, în cercuri concentrice, din ce în ce mai strânse şi mai profunde, fiecare plan este o lecţie de regie prin precizia, rigoarea şi frumuseţea lui” (Ph. Demonsablon).





Psycho - antologica scenă "crima de sub duş" preluată de zeci de filme horror.

Publicat de Kralizec © subs.ro
[sursa: "Secolul cinematografului"]