Stephen King's The Mist - 2007

Regizorul Frank Darabont şi cunoscutul autor de romane horror, Stephen King, fac din nou echipă – după celebrele colaborări din trecut: The Shawshank Redemption şi The Green Mile – în această poveste a unui mic orăşel care este cuprins de o bizară ceaţă densă. Scenariul se bazează pe nuvela cu acelaşi nume, publicată de Stephen King în 1985, considerată ca fiind una din cele mai înfricoşătoare, făcând parte din antologia Skeleton Crew.
După o furtună violentă, a doua zi dimineaţă, orăşelul este învăluit de o ceaţă ciudată în care se ascund numeroase creaturi criminale care fac victime în rândul localnicilor. Supravieţuitorii îngroziţi, printre care şi artistul David Drayton (Thomas Jane) împreună cu fiul lui de 5 ani, se baricadează într-un supermarket. Conform zvonurilor, creaturile ar putea proveni de la un experiment condus de o bază militară aflată în imediata apropiere. Oamenii din supermarket se împart în două tabere: cei care cred că acţiunea este desfăşurată de un zeu răzbunător care cere sacrificii umane şi ceilalţi, care nu sunt de acord cu acest lucru. Aşadar, Drayton şi supravieţuitorii trebuie să se înfrunte între ei, înainte de a găsi o modalitate să-şi înfrunte, uniţi, inamicul pe care nici măcar nu-l pot identifica.



Stephen King's The Mist - trailer


Stephen King's The Mist
Producţie: USA, 2007
Gen: Drama / Horror / Sci-Fi / Thriller
Regia: Frank Darabont
Distribuţia: Thomas Jane, Marcia Gay Harden, Laurie Holden
Descarcă aici ---> Subtitrare Stephen King's The Mist

Publicat de Kralizec © ST subs.ro Team

Comentarii pe forumul subs.ro

PICĂTURA CINEFILULUI - Psycho, 1960

Inspirat dintr-un roman de Robert Bloch, filmul redă cazul patologic al unui băiat care ucide travestit în mama sa moartă de multă vreme. Respectând o lege de fier a creaţiei sale, Hitchcock porneşte de la o aparenţă de normalitate sub care descoperă anormalul. “Cu Psycho am izbutit să-i dirijez pe spectatori ca şi cum aş fi cântat la orgă” (A. Hitchcock). “Construit ca “Infernul” lui Dante, în cercuri concentrice, din ce în ce mai strânse şi mai profunde, fiecare plan este o lecţie de regie prin precizia, rigoarea şi frumuseţea lui” (Ph. Demonsablon).





Psycho - antologica scenă "crima de sub duş" preluată de zeci de filme horror.

Publicat de Kralizec © subs.ro
[sursa: "Secolul cinematografului"]