Tales From Earthsea (Gedo Senki) - 2006

Inspirată de romanele Ursulei K. Le Guin, urmărind în special evenimentele din a treia carte, „The Farthest Shore", „Tales from Earthsea" reprezintă prima încercare regizorală a lui Goro Miyazaki, fiul celebrului Hayao.
Cumva un fel de hibrid între scrierile lui Le Guin, povestea nu se ridică la valoarea romanelor pe care le-a folosit ca sursă de inspiraţie, încercând să cuprindă prea multe elemente într-un desen animat de aproximativ 2 ore. Cu toate acestea, e o animaţie plăcută, aşa cum ne-au obişnuit cei de la Ghibli, şi există nenumărate momente în care publicul rămâne fascinat în faţa peisajelor extraordinare.




Tales From Earthsea (Gedo Senki) - trailer


Ceva bizar se petrece. Regatul se distruge, iar oamenii au început să se poarte ciudat... Ei văd dragoni, deşi dragonii nu au voie în ţinuturile ocupate de oameni.
Ged, sau (Sparrowhawk) un vrăjitor hoinar, investighează cauza tuturor ciudăţeniilor. În timpul călătoriei sale, el îl întâlneşte pe prinţul Arren. Acesta arată ca un puşti timid, dar el are şi o parte întunecată, care-i dă putere şi-l face nemilos, mai ales atunci când vine vorba să o protejeze pe Theru. Pentru vrăjitoarea Kumo, sau (Cob) puştiul e momeala perfectă. Ea se foloseşte de "frica" băiatului împotriva singurului om care-l poate ajuta, Ged (Sparrowhawk).

Vom întâlni dragoni, vrăjitori, un ţinut fantastic acoperit de ape şi, evident, nelipsita poveste de dragoste dintre cei doi copii în jurul cărora se învârte acţiunea. Tot ce pot să vă spun este să îl vedeţi, iar dacă v-a plăcut, să încercaţi şi cărţile care formează seria Earthsea, pentru a înţelege multe lucruri rămase neexplicate în această nouă producţie Ghibli.

Tales From Earthsea (Gedo Senki)
Producţie: Japan, 2006
Gen: Animation / Adventure / Fantasy
Regia: Goro Miyazaki
Distribuţia: Junichi Okada (voce), Aoi Teshima (voce), Bunta Sugawara (voce)
Descarcă aici ---> Subtitrare Tales From Earthsea (Gedo Senki)

Publicat de Ţuky69 © subs.ro Team
[surse: cinemagia.ro, otaku.ro]


Comentarii pe forumul subs.ro


PICĂTURA CINEFILULUI - Psycho, 1960

Inspirat dintr-un roman de Robert Bloch, filmul redă cazul patologic al unui băiat care ucide travestit în mama sa moartă de multă vreme. Respectând o lege de fier a creaţiei sale, Hitchcock porneşte de la o aparenţă de normalitate sub care descoperă anormalul. “Cu Psycho am izbutit să-i dirijez pe spectatori ca şi cum aş fi cântat la orgă” (A. Hitchcock). “Construit ca “Infernul” lui Dante, în cercuri concentrice, din ce în ce mai strânse şi mai profunde, fiecare plan este o lecţie de regie prin precizia, rigoarea şi frumuseţea lui” (Ph. Demonsablon).





Psycho - antologica scenă "crima de sub duş" preluată de zeci de filme horror.

Publicat de Kralizec © subs.ro
[sursa: "Secolul cinematografului"]