Hana no ko Lun Lun (Angel) - 1979

Desenul animat Lulu şi floarea cu 7 culori (titlul original “Hana no ko Lun Lun”) sau în italiană ( “Lulu l’angelo tra i fiori”) a fost realizat în 1979 de Toei Doga după desenul animat manga al autorului japonez Shiro Jinbo şi după desenele lui Michi Himeno.
Seria este compusă din 50 de episoade şi este un desen animat tipic shojo, adică cu personaje romantice şi magice.




Hana no ko Lun Lun (Angel) - secvenţă

Protagonista este Lulu, o fetiţă de 12 ani, care trăieşte într-un mic sat din Franţa împreună cu bunicii ei, pe care îi ajută la plantarea şi vânzarea florilor. În ziua serbării zilei sale de naştere este vizitată de pisica Nana şi de câinele Dundu. Astfel, ea descoperă un secret uimitor: Lulu este descendeta directă a îngerilor florilor, care au trăit acum mulţi ani pe Pământ, dar care, din cauza dezastrelor ecologice ale oamenilor, au plecat spre o altă planetă, numită Steaua Florii. Pe această planetă îngerii florilor au întemeiat propriul regat. Succesorul la tron va trebui să găsească Floarea cu 7 culori pentru a deveni rege. Lulu este însărcinată de regina să găsească această rară floare, alături de Dundu şi Nana. Ea mai primeşte şi o broşă magică cu ajutorul căreia se poate transforma în orice persoană vrea, doar îndreptând broşa spre orice floare doreşte.
Lulu caută floarea magică prin toată lumea şi în fiecare episod este descrisă câte o ţară diferită pe unde trece ea, ca: Spania, Germania, Egipt, Italia, Anglia... toate descrise într-o manieră foarte minuţioasă. În Italia, Lulu vizitează regiuni ca Sicilia, Toscana şi oraşele Roma şi Veneţia. În cursul aventurii ei, Lulu îl întâlneşte pe Celi, un băiat ciudat, cu o pălărie albastră cu o pană. Personajele negative ale acestei poveşti sunt Togenicia şi ratonul Yavoque. Ei vor să fure Floarea cu 7 culori şi să poată accede la tronul regelui Stelei Florii. Aceste 2 personaje sunt foarte neîndemânatice şi sfârşesc mereu prin a face telespectatorii să râdă prin gafele lor comice.
După ce a călătorit prin toată lumea, fără să găsească floarea magică, Lulu se întoarce în satul natal, la bunicii ei şi spre surprinderea tuturor găseşte în propria grădină Floarea cu 7 culori. Cu această floare Lulu merge pe planeta Steaua Florii pentru a-l sfătui pe prinţ să devină rege, dar spre surprinderea ei, prinţul nu era altul decât Celi, prietenul ei.
Acesta va renunţa la tron din dragoste pentru Lulu (tron care îi va reveni fratelui său mai mic), pentru a se căsători şi a locui cu ea pe Pământ. Ei vor împărtăşi tuturor, din lumea întreagă, dragostea şi respectul pentru natură.

Hana no ko Lun Lun (Angel)
Producţie: Austria / South Korea / Japan, 1979-1980
Gen: Animation / Family / Fantasy
Regia: Hiroshi Shidara, Doung Hun Sin
Distribuţia: Mari Okamoto (voce), Fuyumi Shiraishi (voce), Takuzô Kamiyama (voce)
Descarcă aici ---> Subtitrare Hana no ko Lun Lun (Angel)

Publicat de scumpica © subs.ro Team

Comentarii pe forumul subs.ro

PICĂTURA CINEFILULUI - Psycho, 1960

Inspirat dintr-un roman de Robert Bloch, filmul redă cazul patologic al unui băiat care ucide travestit în mama sa moartă de multă vreme. Respectând o lege de fier a creaţiei sale, Hitchcock porneşte de la o aparenţă de normalitate sub care descoperă anormalul. “Cu Psycho am izbutit să-i dirijez pe spectatori ca şi cum aş fi cântat la orgă” (A. Hitchcock). “Construit ca “Infernul” lui Dante, în cercuri concentrice, din ce în ce mai strânse şi mai profunde, fiecare plan este o lecţie de regie prin precizia, rigoarea şi frumuseţea lui” (Ph. Demonsablon).





Psycho - antologica scenă "crima de sub duş" preluată de zeci de filme horror.

Publicat de Kralizec © subs.ro
[sursa: "Secolul cinematografului"]