The Last Drop of Blood (Jusei) - 2003

"The last drop of blood" este un autentic film japonez despre Yakuza. În ziua de astăzi o asemenea realizare din partea cinematografiei japoneze este o raritate, subiectul nemaifiind abordat, spre exemplu, după cum o fac realizatorii din Hong Kong cu nesfârşitele lor poveşti despre Mafia locală sau cea de pe continent. Japonezii par a fi epuizat acest subiect în anii de glorie a acestui gen de film (anii '70), Yakuza apărând zugrăvită ca ceva acceptat de toată lumea, de temut, însă nu ca ceva care ar putea influenţa viaţa de zi cu zi a japonezului. Acest lucru este cu atât mai ciudat cu cât realităţile, în zilele noastre, nu stau chiar astfel, în micile oraşe Yakuza având un control total şi făcând legea.

După ce şi-a ispăşit o sentinţă, Hagiwara, fost membru important al Yakuzei, se hotăreşte să-şi refacă viaţa, păşind pe drumul cel drept. Se angajează ca agent de vânzări la o firmă de ştergătoare de pantofi, o slujbă umilitoare faţă de ce fusese înainte, însă cinstită. El este permanent hărţuit de un poliţist, Tsuruoka, imaginea tipică a "lungului braţ al legii" din Japonia, căruia lipsa fondurilor secţiei sale de poliţie îl determină să se deplaseze pe teren cu ocazii. Între timp, izbucneşte un adevărat război în sânul Yakuza, între Vest şi Est, în care mai e implicată şi mafia chineză. Hagiwara încearcă să se ţină departe de trecutul său, însă evenimentele vor lua o întorsătură neaşteptată, iar acesta va trebui să rezolve totul pe cont propriu.

Un film captivant, plin de acţiune şi scene dure, necenzurate şi nerecomandate persoanelor sub 18 ani. Per ansamblu o surpriză plăcută, mai ales că genul acesta de filme, făcut de japonezi, rar îl mai vezi abordat în zilele noastre. Vizionare plăcută!


The Last Drop of Blood (Jusei)
Producţie: Japan, 2003
Gen: Yakuza / Action / Drama
Regia: Yasushi Akimoto
Descarcă aici ---> Subtitrare The Last Drop of Blood (Jusei)

Publicat de Cris999 © Asia Team România

Comentarii pe forumul subs.ro

PICĂTURA CINEFILULUI - Psycho, 1960

Inspirat dintr-un roman de Robert Bloch, filmul redă cazul patologic al unui băiat care ucide travestit în mama sa moartă de multă vreme. Respectând o lege de fier a creaţiei sale, Hitchcock porneşte de la o aparenţă de normalitate sub care descoperă anormalul. “Cu Psycho am izbutit să-i dirijez pe spectatori ca şi cum aş fi cântat la orgă” (A. Hitchcock). “Construit ca “Infernul” lui Dante, în cercuri concentrice, din ce în ce mai strânse şi mai profunde, fiecare plan este o lecţie de regie prin precizia, rigoarea şi frumuseţea lui” (Ph. Demonsablon).





Psycho - antologica scenă "crima de sub duş" preluată de zeci de filme horror.

Publicat de Kralizec © subs.ro
[sursa: "Secolul cinematografului"]