The Orphanage (El Orfanato) - 2007

Orfelinatul” a fost filmul propus de Spania pentru competiţia Oscarurilor la secţiunea cel mai bun film străin din acest an. Nu a intrat în “finală”, însă aceasta nu înseamnă nimic, filmul câştigând 23 de premii şi având 25 de nominalizări. Iar cum un nume celebru mereu va “vinde” un film, unul din producători este mexicanul Guillermo del Toro, cel care a atins apogeul carierei în calitate de regizor al filmului “Pan’s Labyrinth”. Totuşi, s-au văzut filme produse de “nume” care au fost un lamentabil eşec din punct de vedere al calităţii. Din fericire, “Orfelinatul” beneficiază de aportul unei echipe strălucit dirijate de regizorul Juan Antonio Bayona, aflat la primul mare succes din cariera regizorală, până la acest film realizând scurt metraje muzicale. Rolul principal este interpretat de frumoasa Belen Rueda, iar într-unul din rolurile secundare o veţi recunoaşte pe Geraldine Chaplin.



The Orphanage (El Orfanato) - trailer

Scenariul este extrem de captivant, iar decorurile - perfecte pentru ceea ce se urmăreşte. Laura (Belen Rueda) se mută împreună cu soţul ei Carlos (Fernando Cayo) în casa ei părintească, unde revine după mulţi ani. Deşi au un copil, aceştia hotăresc să transforme casa într-un orfelinat pentru copii cu dizabilităţi. O vizită stranie a unei asistente sociale sextagenare va declanşa un şir de evenimente neprevăzute care vor schimba pentru totdeauna viaţa acestui cuplu. În scurt timp vor ieşi la iveală nişte secrete inimaginabile pe care casa le ascunde, şi totul are legătură cu propriul lor copil.
Un thriller de senzaţie ce aminteşte de filmele de gen asiatice. Îl recomand cu căldură tuturor celor în căutare de senzaţii tari. E, fără îndoială, un film ce nu trebuie ratat. Filmul este tradus în exclusivitate pentru www.subs.ro.

The Orphanage (El Orfanato)
Producţie: Mexico / Spain, 2007
Gen: Drama / Horror / Mystery / Thriller
Regia: Juan Antonio Bayona
Distribuţia: Belén Rueda, Fernando Cayo, Roger Príncep
Descarcă aici ---> Subtitrare The Orphanage (El Orfanato)

Publicat de Cris999 © subs.ro Team

Comentarii pe forumul subs.ro

PICĂTURA CINEFILULUI - Psycho, 1960

Inspirat dintr-un roman de Robert Bloch, filmul redă cazul patologic al unui băiat care ucide travestit în mama sa moartă de multă vreme. Respectând o lege de fier a creaţiei sale, Hitchcock porneşte de la o aparenţă de normalitate sub care descoperă anormalul. “Cu Psycho am izbutit să-i dirijez pe spectatori ca şi cum aş fi cântat la orgă” (A. Hitchcock). “Construit ca “Infernul” lui Dante, în cercuri concentrice, din ce în ce mai strânse şi mai profunde, fiecare plan este o lecţie de regie prin precizia, rigoarea şi frumuseţea lui” (Ph. Demonsablon).





Psycho - antologica scenă "crima de sub duş" preluată de zeci de filme horror.

Publicat de Kralizec © subs.ro
[sursa: "Secolul cinematografului"]