Rainbow Eyes - 2007

Nici în secolul XXI nu există crimă perfectă, ci doar "cazuri nerezolvate". În lumea criminaliştilor, orice detaliu şi orice probă găsită la locul crimei contează. Proba de sânge şi AND-ul sunt principalele răspunsuri în soluţionarea majorităţii cazurilor. Dar ce se întâmplă când nici una din aceste probe nu duce niciunde?
Kyung-yoon şi partenera sa, Eun-joo, sunt cel mai celebru cuplu de poliţişti criminalişti ai unei secţii de poliţie, încă de pe vremea când frecventau academia de poliţie. Şi totuşi, între ei nu există nimic decât o relaţie de colegialitate, deşi ea mereu şi-ar fi dorit să existe ceva mai mult decât atât. Dincolo de aceste aspecte, cei doi preiau un caz extrem de dificil, al unui proprietar înstărit al unei săli de fitness care a fost ucis cu bestialitate. Singurele probe găsite la faţa locului sunt o ţigară cu urme de sânge şi un fir de păr. Dar, în ciuda analizelor, acestea nu conduc la nimic. În scurt timp este identificat un principal suspect, însă când totul părea că se îndreaptă spre o soluţionare a cazului, situaţia ia o turnură neaşteptată.



Rainbow Eyes - trailer

Un film bun cu un subiect prea puţin abordabil din cauza prejudecăţilor ce pot exista pe marginea lui. Cu toate astea, personal consider că e un film ce te ţine curios până la sfârşit. Mai mult, m-a impresionat realizarea lui, regizorul introducând nişte efecte vizuale combinate cu cele sonore ultramoderne, care deja au împânzit filmele de la Hollywood. Este vorba de acel procedeu al simplificării şi redării detaliate ale unor trăiri prin intermediul mimicii şi al gesturilor, aduse cu o precizie microscopică în prim plan. În plus, pentru aproximativ 30 de secunde am sesizat pentru prima oară într-un film asiatic nişte efecte speciale senzaţionale, cred, prezentate în premieră mondială într-un film. Una peste alta, un thriller captivant, cu răsturnări senzaţionale de situaţii şi cu un mesaj care ridică multe întrebări: "E, oare, o ruşine să iubeşti?"

Rainbow Eyes
Producţie: South Korea, 2007
Gen: Mystery / Thriller
Regia: Yang Yun-Ho
Distribuţia: Kim Gang-Woo, Kim Min-Seon, Lee Soo-Kyung
Descarcă aici ---> Subtitrare Rainbow Eyes

Publicat de Cris999 © Asia Team România

Comentarii pe forumul subs.ro

PICĂTURA CINEFILULUI - Psycho, 1960

Inspirat dintr-un roman de Robert Bloch, filmul redă cazul patologic al unui băiat care ucide travestit în mama sa moartă de multă vreme. Respectând o lege de fier a creaţiei sale, Hitchcock porneşte de la o aparenţă de normalitate sub care descoperă anormalul. “Cu Psycho am izbutit să-i dirijez pe spectatori ca şi cum aş fi cântat la orgă” (A. Hitchcock). “Construit ca “Infernul” lui Dante, în cercuri concentrice, din ce în ce mai strânse şi mai profunde, fiecare plan este o lecţie de regie prin precizia, rigoarea şi frumuseţea lui” (Ph. Demonsablon).





Psycho - antologica scenă "crima de sub duş" preluată de zeci de filme horror.

Publicat de Kralizec © subs.ro
[sursa: "Secolul cinematografului"]