The Air I Breathe - 2007

The Air I Breathe este o dramă care reprezintă debutul regizoral al americanului de origine coreană, Jieho Lee, co-autor la realizarea scenariului, împreună cu Bob DeRosa. În film joacă mai multe nume celebre, precum Sarah Michelle Gellar, Brendan Fraser, Forest Whitaker, Kevin Bacon şi Andy Garcia.
Un om de afaceri îşi pariază soarta la o cursă de cai, un gangster prevede viitorul, un star pop cade victima unui răufăcător, iar un doctor trebuie să-şi salveze dragostea vieţii lui.




The Air I Breathe - trailer

Conceptul filmului The Air I Breathe este bazat pe proverbul antic chinezesc, ce separă viaţa în patru colţuri emoţionale: Fericirea (jucată de Whitaker), Plăcerea (Fraser), Tristeţea (Gellar) şi Dragostea (Bacon). Proverbul se referă la aceste emoţii, nu ca şi la fragmente izolate de sentimente, ci ca la nişte elemente care fac existenţa umană un întreg. Fiecare din cei patru protagonişti reprezintă una din cele patru emoţii; şi conform proverbului, sunt legate între ele într-un mod încâlcit şi fără rezolvare.


The Air I Breathe
Producţie: Mexico / USA, 2008
Gen: Crime / Drama / Romance
Regia: Jieho Lee
Distribuţia: Sarah Michelle Gellar, Kevin Bacon, Brendan Fraser
Descarcă aici ---> Subtitrare The Air I Breathe

Publicat de Kralizec © ST subs.ro TEAM
[sursa: wizoo.ro]


Comentarii pe forumul subs.ro

PICĂTURA CINEFILULUI - Psycho, 1960

Inspirat dintr-un roman de Robert Bloch, filmul redă cazul patologic al unui băiat care ucide travestit în mama sa moartă de multă vreme. Respectând o lege de fier a creaţiei sale, Hitchcock porneşte de la o aparenţă de normalitate sub care descoperă anormalul. “Cu Psycho am izbutit să-i dirijez pe spectatori ca şi cum aş fi cântat la orgă” (A. Hitchcock). “Construit ca “Infernul” lui Dante, în cercuri concentrice, din ce în ce mai strânse şi mai profunde, fiecare plan este o lecţie de regie prin precizia, rigoarea şi frumuseţea lui” (Ph. Demonsablon).





Psycho - antologica scenă "crima de sub duş" preluată de zeci de filme horror.

Publicat de Kralizec © subs.ro
[sursa: "Secolul cinematografului"]