Control - 2007

Control este un film biografic despre Ian Curtis (1956-1981), vocalul trupei post-punk rock, numită Joy Division. Scenariul este inspirat din cartea Touching from a Distance, scrisă de soţia lui Curtis, Deborah, care este şi co-producătoare a acestui film.
Control detaliază viaţa unui tânăr muzician cu probleme, care a inventat un nou stil de muzică pe scena punk rock-ului britanic al anilor 1970, precum şi a trupei Joy Division, pe care a condus-o din 1977 până în 1980. Filmul vorbeşte şi despre mariajul tumultos al artistului, precum şi despre aventura sa extraconjugală, dar şi despre frecventele atacuri de apoplexie, circumstanţe care se pare că au condus la sinuciderea sa, chiar în ajunul primului turneu Joy Division în America.



Control - trailer

Premiera filmului Control a avut loc la Festivalul de Film de la Cannes, pe 17 mai 2007, unde a fost bine primit de către critici, în special pentru performanţa interpretativă a lui Sam Riley.

Control
Producţie: UK / USA / Australia / Japan, 2007
Gen: Biography / Drama / Music
Regia: Anton Corbijn
Distribuţia: Sam Riley, Samantha Morton, Alexandra Maria Lara
Descarcă aici ---> Subtitrare Control

Publicat de Kralizec © ST subs.ro TEAM
[sursa: wizoo.ro]


Comentarii pe forumul subs.ro

PICĂTURA CINEFILULUI - Psycho, 1960

Inspirat dintr-un roman de Robert Bloch, filmul redă cazul patologic al unui băiat care ucide travestit în mama sa moartă de multă vreme. Respectând o lege de fier a creaţiei sale, Hitchcock porneşte de la o aparenţă de normalitate sub care descoperă anormalul. “Cu Psycho am izbutit să-i dirijez pe spectatori ca şi cum aş fi cântat la orgă” (A. Hitchcock). “Construit ca “Infernul” lui Dante, în cercuri concentrice, din ce în ce mai strânse şi mai profunde, fiecare plan este o lecţie de regie prin precizia, rigoarea şi frumuseţea lui” (Ph. Demonsablon).





Psycho - antologica scenă "crima de sub duş" preluată de zeci de filme horror.

Publicat de Kralizec © subs.ro
[sursa: "Secolul cinematografului"]