Elizabeth: The Golden Age - 2007

Rareori se întâmplă ca o continuare să ajungă la nivelul calităţii primului film, cu atât mai mult să-l depăşească. În Elizabeth: The Golden Age, povestea se concentrează în două direcţii: între relaţia Elisabetei (Cate Blanchett) cu Sir Walter Raleigh (Clive Owen) şi conflictele sale cu Spania catolică, hotărâtă să încheie domnia ei protestantă. Principalul inamic este regele Filip al II-lea al Spaniei, al cărui scop este să recatolicizeze Anglia, dar aceasta nu e singura problemă a reginei. Ea trebuie să ducă o adevărată luptă pentru a controla dragostea pentru Sir Walter Raleigh (Clive Owen) şi a-şi nimici duşmanii.



Elizabeth: The Golden Age - trailer

Structura e asemănătoare cu cea din primul film, în care Elisabeta se zbătea între relaţia ei cu Robert Dudley şi conspiraţia internaţională care dorea s-o detroneze şi s-o ucidă. Marea diferenţă constă în faptul că în Elizabeth (1998) regizorul Shekhar Kapur a reuşit să contopească totul într-o intrigă perfectă, coerentă. În The Golden Age, rezultă o serie de scene separate, filmate extraordinar de bine dar care nu par să facă parte din acelaşi film. În rolul Elisabetei, Cate Blanchett este şi autoritară şi vulnerabilă, dar nu-şi găseşte un partener egal în distribuţie.


Elizabeth: The Golden Age
Producţie: UK / France, 2007
Gen: Drama / History
Regia: Shekhar Kapur
Distribuţia: Cate Blanchett, Geoffrey Rush, Clive Owen
Descarcă aici ---> Subtitrare Elizabeth: The Golden Age

Publicat de Shakti © Subs.ro Team

Comentarii pe forumul subs.ro

PICĂTURA CINEFILULUI - Psycho, 1960

Inspirat dintr-un roman de Robert Bloch, filmul redă cazul patologic al unui băiat care ucide travestit în mama sa moartă de multă vreme. Respectând o lege de fier a creaţiei sale, Hitchcock porneşte de la o aparenţă de normalitate sub care descoperă anormalul. “Cu Psycho am izbutit să-i dirijez pe spectatori ca şi cum aş fi cântat la orgă” (A. Hitchcock). “Construit ca “Infernul” lui Dante, în cercuri concentrice, din ce în ce mai strânse şi mai profunde, fiecare plan este o lecţie de regie prin precizia, rigoarea şi frumuseţea lui” (Ph. Demonsablon).





Psycho - antologica scenă "crima de sub duş" preluată de zeci de filme horror.

Publicat de Kralizec © subs.ro
[sursa: "Secolul cinematografului"]