Bee Movie - 2007

Bee Movie este filmul care îl aduce din nou în atenţia publicului pe Jerry Seinfeld. Pare a fi o alegere ciudatã pentru întoarcerea sa, dar dacã aşa a vrut el, aşa sã fie, atâta timp cât e distractiv.
Este un film care le va plăcea copiilor, în timp ce distracţia adulţilor se va baza pe cât de mult le place umorul lui Jerry Seinfeld.
Barry B. Benson (Jerry Seinfeld) este o albinã tânãrã, absolventă a colegiului albinelor, primind chiar şi o diplomã pentru studiile sale. El este indignat din cauza faptului cã trebuie sã se conformeze la a practica un singur job, deoarece simte cã poate avea mai multe ocupaţii. Detestã faptul cã oportunitãţile sale de a se angaja sunt limitate la aceea de a produce miere, el vrând mai întâi sã exploreze lumea înainte de a se aşeza la casa lui şi astfel acceptã slujba sa de “trântor”, plecând astfel în lume şi pãrãsind, deci, stupul.
Aventura sa nereuşitã prin oraş îl aduce în apartamentul locuit de o tânãrã florãreasã, iubitoare de insecte, pe nume Vanessa (Renee Zellweger). Împreunã se avântã într-o prietenie interzisã-interzisã de o regulã a albinelor cum cã nu au voie sã discute cu oamenii, reacţia oamenilor find aceea de a le izgoni sau de a le strivi.
Barry aflã cu mare indignare cã oamenii furã mierea albinelor, deoarece aceştia o consumã în cantitãţi mari. Astfel, înverşunat, el se decide sã îi dea în judecatã, ştiind câtã trudã depun consoartele sale pentru a produce mierea. Acest proces duce la un final neaşteptat, transformându-se într-un mesaj adresat oamenilor cu privire la florã. Însã nu personalitatea lui Barry este cea care duce la câştigarea procesului ci simpla supunere şi, deci, acceptarea job-ului, fãcând ceea ce trebuie sã faci.



Bee Movie - trailer


Chiar dacã nu se ridicã la nivelul filmului animat Ratatouille, al celor de la Pixar, Bee Movie este un film bun, având câteva scene excelente, ce ies în evidenţã, precum şi câteva set-uri aranjate cu tâlc şi cu diverse obiecte care îl menţin pe poziţii.
Jerry Seinfeld joacã rolul lui Barry ca şi cum ar interpreta propriul sãu rol din serialul cu acelaşi nume. Trebuie sã recunoaştem cã nici Renee Zellweger nu e mai prejos, niciodatã vocea ei nu a sunat atât de bine ca în acest film animat. Alãturi de vocile celor doi actori veţi auzi şi vocea lui John Goodman (avocatul oamenilor), Mathew Broderick (Adam, prietenul lui Barry), Chris Rock (ţânţarul), Ray Liotta (el însuşi, apãrându-şi renumita producţie de miere), Kathy Bates şi Barry Levinson (pãrinţii lui Barry).
În concluzie e un film ce meritã vizionat - asta dacã gustaţi umorul lui Jerry Seinfeld - deoarece are scene hazlii, vocile sunt bune, şi este plin de culoare.

Bee Movie - 2007
Producţie: USA, 2007
Gen: Animation / Comedy / Family
Regia: Steve Hickner, Simon J. Smith
Distribuţia: Jerry Seinfeld (voice), Renée Zellweger (voice)
Descarcă aici ---> Subtitrare Bee Movie

Publicat de Blackrose © Subs.ro Team

Comentarii pe forumul subs.ro


PICĂTURA CINEFILULUI - Psycho, 1960

Inspirat dintr-un roman de Robert Bloch, filmul redă cazul patologic al unui băiat care ucide travestit în mama sa moartă de multă vreme. Respectând o lege de fier a creaţiei sale, Hitchcock porneşte de la o aparenţă de normalitate sub care descoperă anormalul. “Cu Psycho am izbutit să-i dirijez pe spectatori ca şi cum aş fi cântat la orgă” (A. Hitchcock). “Construit ca “Infernul” lui Dante, în cercuri concentrice, din ce în ce mai strânse şi mai profunde, fiecare plan este o lecţie de regie prin precizia, rigoarea şi frumuseţea lui” (Ph. Demonsablon).





Psycho - antologica scenă "crima de sub duş" preluată de zeci de filme horror.

Publicat de Kralizec © subs.ro
[sursa: "Secolul cinematografului"]