Bloody Reunion (To Sir, with Love) - 2006

Bloody Reunion (To Sir, with Love). După atâtea căutări, în sfârşit am dat peste un horror coreean de calitate. Inspirat după un scenariu original şi având toate ingredientele specifice acestui gen de film, “Reuniune sângeroasă” reuşeşte să treacă de limitele anoste ale unui horror de slabă calitate. De remarcat un procedeu interesant, care parcă încearcă să lege acest horror de genul dramă: pentru prima oară într-un horror coreean am sesizat o încercare de creare a unei legături sentimentale între spectator şi unul din personajele acestui film, în speţă profesoara Park. Regizorul a speculat foarte bine amintirile pe care le trezeşte în fiecare din noi învăţătoarea din şcoala primară sau diriginta din anii de liceu, cimentând o imagine dominată de un (pseudo) respect mai mult sau mai puţin reciproc, prin intermediul foştilor elevi, azi oameni în toată firea.

La 16 ani de când cărările foştilor elevi ai unei clase s-au despărţit, soarta îi aduce din nou împreună. O reuniune împlineşte visul fostei lor profesoare, aflată pe moarte, de a-şi revedea elevii, dar şi prilejuieşte ocazia pentru foştii elevi de a depăna amintiri despre profesoara lor. Deşi în aparenţă lucrurile par perfecte, toată lumea fiind bucuroasă de revederea sărmanei profesoare imobilizată într-un cărucior, în scurt timp adevăratul motiv al prezenţei fiecăruia la reuniune iese la iveală.




Bloody Reunion (To Sir, with Love) - trailer

Un horror bun, cu o tensiune prezentată gradual, cu un subiect şi cu o realizare (chiar există o scenă care aminteşte de tehnicile bolnave de a ucide din Saw) demnă de remarcat. Din păcate, sfârşitul, deşi conţine o mulţime de elemente surpriză care ies la iveală, prin explicaţiile pe care le oferă în motivarea a tot ceea ce s-a petrecut în film, este destul de modest. Dar asta nu poate strica imaginea per ansamblu asupra întregului film. Dacă v-aţi săturat de filmele horror americane care nu mai au forţa de a aduce ceva nou, acest horror coreean e o alternativă “agreabilă”… asta dacă sunteţi fani ai acestui gen de filme.

Traducere efectuată de Asia Team Romania în exclusivitate pentru http://www.subs.ro/.



Bloody Reunion (To Sir, with Love)
Producţie: South Korea, 2006
Gen: Horror
Regia: Dae-wung Lim
Distribuţia: Seong-won Jang, Eung-su Kim, Dong-kyu Lee
Descarcă aici -> Subtitrare Bloody Reunion (To Sir, with Love)


Publicat de Cris999 © Asia Team România

Comentarii pe forumul subs.ro

PICĂTURA CINEFILULUI - Psycho, 1960

Inspirat dintr-un roman de Robert Bloch, filmul redă cazul patologic al unui băiat care ucide travestit în mama sa moartă de multă vreme. Respectând o lege de fier a creaţiei sale, Hitchcock porneşte de la o aparenţă de normalitate sub care descoperă anormalul. “Cu Psycho am izbutit să-i dirijez pe spectatori ca şi cum aş fi cântat la orgă” (A. Hitchcock). “Construit ca “Infernul” lui Dante, în cercuri concentrice, din ce în ce mai strânse şi mai profunde, fiecare plan este o lecţie de regie prin precizia, rigoarea şi frumuseţea lui” (Ph. Demonsablon).





Psycho - antologica scenă "crima de sub duş" preluată de zeci de filme horror.

Publicat de Kralizec © subs.ro
[sursa: "Secolul cinematografului"]