[Rec] - 2007

După tandemul din 2002 pentru documentarul muzical OT: The Movie, specialistul filmelor horror spaniole Jaume Balagueró (Darkness) şi Paco Plaza (Second Name) şi-au unit din nou forţele pentru acest horror-thriller experimental.
Pur şi simplu mă gândeam de unde vine titlul pentru acest film. În momentul în care am început să traduc nu aveam nicio imagine despre acest film. Faptul că la tradus a trebuit să repet de nenumărate ori aceleaşi propoziţii, m-a făcut să cred că este un film care mă ţine în suspans de la început până la “elucidarea cazului”...
Aşa că mi-am propus să verific dacă este adevărat, vizionând filmul. Primele scene pe care le-am văzut m-au făcut să cred că nici măcar nu e un film ci doar un documentar. Totul pare să fie filmat de un cameraman (Pablo) şi o reporteriţă (Angela Vidal). De aici mi-am dat seama de ce acest film are acest titlu: [REC]. Apoi am continuat să vizionez şi mi-am dat seama repede că şi spaniolii fac filme horror bune. Cel puţin acesta aşa mi se pare. Mult suspans de la aproximativ minutul 10 până la sfârşit. Este un film captivant, plin de suspans şi uneori enervant, pentru că m-a ţinut tensionat fără să pot să-mi dau seama ce se petrece. Bineînţeles spre sfârşit “se elucidează” situaţia, dacă se poate spune aşa. Ceea ce aş putea să reproşez ca parte negativă e regizarea. Camera de filmat mişcată prea mult, unele scene învăluite în misterul întunericului, sau lentila camerei nereglată. Dar se poate accepta având în vedere situaţia prin care au trecut personajele. După părerea mea regizorul a găsit soluţii proaste pentru rezolvarea unor situaţii.



[Rec] - trailer

[Rec] are o poveste foarte bună, cu un final... tip horror. Reportera Angela Vidal (Manuela Velasco) împreună cu cameramanul Pablo care nu apare în film ci este doar cameraman, încearcă să filmeze un material pentru emisiunea TV la o secţie de pompieri. Pentru că titlul emisiunii este “În timp ce dormi” materialul trebuie filmat noaptea, cu toate activităţile unei secţii de pompieri în tura lor de noapte. Ce fac, cum dorm, ce mănâncă, cum se odihnesc, dar mai ales cum lucrează. În timpul filmării materialului, sună ALARMA şi de aici începe toată acţiunea. Vă mai spun doar atât că nu toate apelurile telefonice primite la o secţie de pompieri sunt solicitări pentru intervenţia de a stinge un incendiu.

[Rec]
Producţie: Spain, 2007
Gen: Horror / Thriller / Experimental
Regia: Jaume Balagueró, Paco Plaza
Distribuţia: Javier Botet, Manuel Bronchud, Martha Carbonell
Descarcă aici ---> Subtitrare [Rec]

Publicat de Ţuky69 © subs.ro TEAM

Comentarii pe forumul subs.ro

PICĂTURA CINEFILULUI - Psycho, 1960

Inspirat dintr-un roman de Robert Bloch, filmul redă cazul patologic al unui băiat care ucide travestit în mama sa moartă de multă vreme. Respectând o lege de fier a creaţiei sale, Hitchcock porneşte de la o aparenţă de normalitate sub care descoperă anormalul. “Cu Psycho am izbutit să-i dirijez pe spectatori ca şi cum aş fi cântat la orgă” (A. Hitchcock). “Construit ca “Infernul” lui Dante, în cercuri concentrice, din ce în ce mai strânse şi mai profunde, fiecare plan este o lecţie de regie prin precizia, rigoarea şi frumuseţea lui” (Ph. Demonsablon).





Psycho - antologica scenă "crima de sub duş" preluată de zeci de filme horror.

Publicat de Kralizec © subs.ro
[sursa: "Secolul cinematografului"]