P2 - 2007

P2 este un film despre vânãtor şi vânat, care se îmbinã cu tensiunea întunecatã şi suspansul. Angela se aflã în câteva situaţii extreme de coşmar, dar şi insalubre care se pare cã se înrãutãţesc cu fiecare pas cãtre evadare. La început situaţia ei pare sã fie cât de cât bunã, dar nu gravã; oricum, ritmul filmului aprinde focul cu fiecare mişcare de apropiere. În timp ce lucrurile încep prost pentru Angela, dar nu sunt nici pe departe reale pe cât este locul unde se aflã.

O parcare, asemeni unei peşteri, din cadrul metropolei, pare sã fie ultimul loc considerat evocator pentru a petrece Crãciunul. E mare, întunecoasã, umedã şi foarte friguroasã. Limitele voluminoase concrete sunt mult mai asemãnãtoare cu un mormânt decât cu o casã de turtã dulce, iar imaginea de ansamblu a unei astfel de parcãri poate deservi ca antitezã la tot ceea ce înseamnã veselie. Este un loc destul de rece, dacã eşti cu maşina care nu mai vrea sã porneascã şi când se pare cã nu gãseşti nici o cale de ieşire.
Ajunul Crãciunului a sosit, iar o împãtimitã a lucrului, Angela Bridger (Rachel Nichols), munceşte ca de obicei, pânã târziu. Îşi încearcã şansa în ultimul moment, deoarece sistemul de securitate se activeazã în toatã clãdirea, iar maşina ei nu mai vrea sã porneascã din locul ei.
Ceilalţi fiind plecaţi deja, bucurându-se de sãrbãtoare, Angela se vede în postura de a cere ajutor de la singura persoană rãmasă în clãdire, şi anume agentul de pazã al firmei.
Odatã cu întâlnirea sa cu agentul de pazã, Tom (Wes Bentley), începe şi nesfârşita noapte a Angelei.



P2 - trailer


Filmul te ţine cu sufletul la gurã, iar atunci când trebuie, gãseşte momente pentru umor negru. O parte din acest umor se aflã în spatele atitudinilor şi acţiunii urmãririi Angelei, ale unui om cu serioase dezechilibre ale realitãţii, lipsă de graţie socialã şi o dragoste nesãnãtoasã pentru Elvis. Aşa cum şi în realitate sunt ucigaşi în serie, acest tip se pare cã nu înţelege cât de grave sunt acţiunile sale, el dorind doar puţinã companie şi atenţie de sãrbãtori, şi se pare cã nu vede nimic greşit în a tortura şi a omorî pentru a o primi. Vrea sã fie iubit, iar asta e tot ceea ce e important pentru el. Fã-i pe plac, sau vei fi ucis!
Acest film nu e neapãrat o nouã poveste, dar e una bine spusã şi filmatã într-un spaţiu unic. Au fost mii de filme cu fete fugãrite de nebuni, totuşi P2 face ca totul sã parã excelent, având un spaţiu nou de desfãşurare şi ţinându-ţi tensiunea pe poziţii.
Construirea groazei va ţine oamenii pe locuri, cu atât mai mult cu cât lucrurile devin de coşmar, interesaţi de cum se vor sfârşi lucrurile. Înãlţimile şi rãsplata sunt uneori extreme; este o scenã aparte, o secvenţã terifiantã de curaj şi de dinţi rupţi, care-i va face pe oameni sã se fâţâie pe scaune şi sã-şi acopere ochii.
Un film bine fãcut, a cãrui acţiune se petrece de Crãciun e de o particularitate rarã. Acţiunea realizatã în aceastã perioadã este probatã cu adevãrat, ca şi clasicul Silent Night şi Deadly Night, şi alte poveşti cu Moş Crãciun asasin. P2 e mai mult o aventurã cu adevãrat serioasã, cu încãrcãturã horror şi se distinge ca fiind cea mai bunã posibilã temã horror de Crãciun.
Fãrã îndoialã cã fanii horror-ului vor avea parte de filmul terifiant al anului. Vizionaţi-l!

P2
Producţie: USA, 2007
Gen: Horror / Thriller
Regia: Franck Khalfoun
Distribuţia: Wes Bentley, Rachel Nichols
Descarcă aici ---> Subtitrare P2

Publicat de Blackrose © Subs.ro Team

Comentarii pe forumul subs.ro


PICĂTURA CINEFILULUI - Psycho, 1960

Inspirat dintr-un roman de Robert Bloch, filmul redă cazul patologic al unui băiat care ucide travestit în mama sa moartă de multă vreme. Respectând o lege de fier a creaţiei sale, Hitchcock porneşte de la o aparenţă de normalitate sub care descoperă anormalul. “Cu Psycho am izbutit să-i dirijez pe spectatori ca şi cum aş fi cântat la orgă” (A. Hitchcock). “Construit ca “Infernul” lui Dante, în cercuri concentrice, din ce în ce mai strânse şi mai profunde, fiecare plan este o lecţie de regie prin precizia, rigoarea şi frumuseţea lui” (Ph. Demonsablon).





Psycho - antologica scenă "crima de sub duş" preluată de zeci de filme horror.

Publicat de Kralizec © subs.ro
[sursa: "Secolul cinematografului"]