Lions for Lambs - 2007

Robert Redford regizează această dramă în care se împletesc vieţile unui profesor idealist care încearcă să inspire un student privilegiat, a unui fost student al profesorului rănit pe teritoriul inamic în Afganistan şi a unui congresman, ale cărui interacţiuni cu o jurnalistă, dezvăluie multe lucruri despre omul din spatele persoanei publice.
Renumita jurnalistă Janine Roth (Meryl Streep), soseşte la Washington D.C., pentru un interviu exclusiv cu tânărul senator republican Jasper Irving (Tom Cruise). Tot în acea dimineaţă, ceva mai devreme, la o universitate din California, Todd Hayes (Andrew Garfield), un student care chiuleşte de la cursuri, este muştruluit de profesorul său Dr. Stephen Malley (Robert Redford).
Simultan, un grup mic de soldaţi americani este transportat la o bază strategică din munţii afgani, pentru a întâmpina talibanii.



Lions for Lambs - trailer


Cele 3 planuri sunt încă de la început, legate în mod ingenios. Irving îi spune lui Roth, că preşedinţia are “un nou plan” pentru rezolvarea crizei din Afganistan: trimiterea de grupuri mici de soldaţi, pentru a asigura poziţiile, înaintea dezgheţului de primăvară. Roth întreabă când va fi pus în aplicare acest plan şi Irving răspunde: “Acum 10 minute.
Cele mai captivante momente, sunt cele reprezentate de meciul dintre tânărul senator şi jurnalista plină de cinism.
Redford îi conferă academicianului o aură de relaxare, uşor superioară iar tânărul actor britanic, Garfield este convingător în rolul său de student dezinteresat, deşi personajul său rămâne enigmatic până la sfârşit.

Lions for Lambs
Producţie: USA, 2007
Gen: Drama / Thriller / War
Regia: Robert Redford
Distribuţia: Robert Redford, Meryl Streep, Tom Cruise
Descarcă aici ---> Subtitrare Lions for Lambs

Publicat de Shakti © Subs.ro Team

Comentarii pe forumul subs.ro


PICĂTURA CINEFILULUI - Psycho, 1960

Inspirat dintr-un roman de Robert Bloch, filmul redă cazul patologic al unui băiat care ucide travestit în mama sa moartă de multă vreme. Respectând o lege de fier a creaţiei sale, Hitchcock porneşte de la o aparenţă de normalitate sub care descoperă anormalul. “Cu Psycho am izbutit să-i dirijez pe spectatori ca şi cum aş fi cântat la orgă” (A. Hitchcock). “Construit ca “Infernul” lui Dante, în cercuri concentrice, din ce în ce mai strânse şi mai profunde, fiecare plan este o lecţie de regie prin precizia, rigoarea şi frumuseţea lui” (Ph. Demonsablon).





Psycho - antologica scenă "crima de sub duş" preluată de zeci de filme horror.

Publicat de Kralizec © subs.ro
[sursa: "Secolul cinematografului"]