Secret Sunshine - 2007

"Secret Sunshine" este cel mai nou succes al apreciatului regizor coreean Lee Chang-dong. După reuşitele anterioare consemnate prin filmele "Peppermint Candy", "Oasis" sau "Green Fish" (3 filme regizate, 3 succese care au depăşit frontierele Coreei de Sud), regizorul coreean revine cu o nouă poveste crudă desprinsă din realitatea cotidiană. Filmul a fost premiat, în acest an, la festivalul de film de la Cannes, pentru cea mai bună interpretare feminină (Do-yeon Jeon, o celebră actriţă de comedie). De remarcat, de asemenea, coloana sonoră compusă de un tânăr compozitor argentinian, Christian Basso.

Shin-ae se stabileşte împreună cu fiul ei în Milyang, oraşul natal al tatălui acestuia, decedat în urma unui accident. Aici ea pune bazele unei şcoli de pian şi încearcă să se acomodeze cu viaţa din micul orăşel, incomparabil mai liniştită ca în agitatul Seul. Dar o altă nenorocire o loveşte din nou. Va trebui să ia viaţa de la capăt, umilită de familie şi compătimită de străini. Shin-ae alege calea credinţei, descoperindu-l pe Dumnezeu, regăsindu-şi astfel pacea interioară. Dar întrebarea esenţială a filmului este dacă omul are puterea de a înţelege cu adevărat misterul vieţii. Credinţa în Dumnezeu este prezentată, la un moment dat, drept calea perfectă pentru înţelegerea lucrurilor uneori inexplicabile care se întâmplă în viaţa fiecăruia. Filmul se sfârşeşte fără a oferi un răspuns clar în această privinţă, ambiguitatea problemei abordate fiind similară ambiguităţii condiţiei umane în acest univers.





Secret Sunshine (2007) - trailer

Un film cu un mesaj profund, care lasă loc de meditaţie. Lee Chang-dong, regizor şi scenarist, dă, o dată în plus, măsura talentului imens al unei cinematografii situate, în acest moment, în rândul primelor cinematografii la nivel mondial. Iar premiul de la Cannes pentru interpretare acordat actriţei din rolul principal e o confirmare a aprecierii mondiale de care se bucură cinematografia coreeană contemporană.

Traducere în exclusivitate pentru www.subs.ro. Uploadarea ei în altă parte nu reprezintă voinţa traducătorului.

Secret Sunshine
Producţie: South Korea, 2007
Gen: Comedy, Drama, Romance
Regia: Chang-dong Lee
Distribuţia: Do-yeon Jeon, Kang-ho Song
Descarcă aici ---> Subtitrare Secret Sunshine

Publicat de Cris999 © Asia Team România


Comentarii pe forumul subs.ro

PICĂTURA CINEFILULUI - Psycho, 1960

Inspirat dintr-un roman de Robert Bloch, filmul redă cazul patologic al unui băiat care ucide travestit în mama sa moartă de multă vreme. Respectând o lege de fier a creaţiei sale, Hitchcock porneşte de la o aparenţă de normalitate sub care descoperă anormalul. “Cu Psycho am izbutit să-i dirijez pe spectatori ca şi cum aş fi cântat la orgă” (A. Hitchcock). “Construit ca “Infernul” lui Dante, în cercuri concentrice, din ce în ce mai strânse şi mai profunde, fiecare plan este o lecţie de regie prin precizia, rigoarea şi frumuseţea lui” (Ph. Demonsablon).





Psycho - antologica scenă "crima de sub duş" preluată de zeci de filme horror.

Publicat de Kralizec © subs.ro
[sursa: "Secolul cinematografului"]